STAY MINDFUL TODAY

 

8 weekse aandachtstraining voor kinderen

 

Aandacht werkt

De methode “Aandacht werkt” is ontwikkeld door Eline Snel. Naar aanleiding van deze methode heeft zij het boek Stilzitten als een kikker geschreven. Deze achtweekse aandachtstraining is gebaseerd op de mindfulnesstraining voor volwassenen van Jon Kabat Zinn. 

 

Voor wie

Deze training is geschikt voor je, als je tussen de 5-10 jaar bent met of zonder concentratieproblemen, met of zonder gebrek aan zelfvertrouwen, pijn of lichamelijke klachten. Maar ook vooral als je geen specifieke klachten hebt maar het je gewoon fijn lijkt om te leren ontspannen en tot rust te komen ben je van harte welkom.

 

Opzet van de aandacht training voor kinderen

De training “Aandacht werkt” is een acht- weekse training en duurt 1 uur. Deze training zal plaats vinden op woensdag middag van 14.00 tot 15.00 uur op locatie Waarkunst in het plaatsje 't Waar. De training vindt plaats in een kleine groep van minimaal 6 en maximaal 10 kinderen. Wanneer; Op aanvraag. Mail adres; staymindfultoday@hotmail.com

Wat kun je leren

Mindfulness betekent letterlijk opmerkzaamheid. Vaak ben je bezig met allerlei dingen die je nog moet doen, die je gedaan hebt of graag anders zou willen doen. Daardoor vergeet je vaak helemaal wat er nu op dit moment gebeurd.

Door af en toe even stil te staan bij hoe jij je nu voelt zul je heel veel nieuwe dingen over je lichaam en de wereld van je gedachten leren. En dit kan je helpen om anders met moeilijke situaties om te gaan, rust in je hoofd te maken wanneer het je even te veel wordt en spannende dingen waarover je erg kan piekeren zoals bijvoorbeeld een spreekbeurt.  Als je nou eens zou kunnen stoppen met altijd maar luisteren naar de gedachten in je hoofd die ons zo vaak in beslag nemen, wat zou het dan lekker rustig worden. Natuurlijk onze gedachten gaan niet weg en zullen er altijd zijn, maar je kunt wel leren om er niet altijd in verdwaald te raken en helemaal in op te gaan. Door de methode “Aandacht werkt” wil ik jou leren om hier mee om te gaan.

 

Thema's

Hierin gaan we je leren wat mindfulness is en hoe je het toe kunt passen in je leven. Door middel van ademhalingsoefeningen, concentratieoefeningen en af toe wat bewegingsoefeningen ga jij leren:

  •  je aandacht te richten en te verplaatsen;
  • waarnemen zonder te oordelen of altijd te hoeven reageren
  • om te gaan met de drukte in je hoofd of in je lichaam op de momenten dat ze er zijn; 
  • het erkennen van lastige gevoelens (bijvoorbeeld angst, verdriet, schaamte, boosheid, woede of somberheid) of gedachtes zonder ze steeds te hoeven wegstoppen; Leren en weten dat deze gevoelens er mogen zijn.
  • aardig te zijn voor jezelf. 

 

Effecten van deze aandachttraining kunnen zijn

Beter kunnen concentreren (bij je aandacht blijven) / Dat dingen vanzelf goed komen (minder piekeren)  / Meer rust in hoofd en lichaam te ontwikkelen / Gevoelens te leren kennen / Niet op alles meer te hoeven reageren / Vriendelijker te zijn voor zichzelf en anderen / Beter om te gaan met sombere buien en angstgevoelens en wetend dat dit er mag zijn.